QUOTE(BamBam @ 19-03-2006, 18:23 )

Pozdravljeni vsi,
sem še mlajša motoristka, ki se je odločila narediti manjšo raziskavo o prometnih nesrečah. Vsi vemo, da policijska statistika ima deloma prov, deloma pa tudi ne.. torej da bo raziskava bolj realistična se obračam še na vas kolege motoriste in vas naprošam da napišete svoja mnenja o tem, zakaj prihaja do nesreč, kjer so prisotni motoristi??
vsekakor je zaželjena tudi kakšna vaša osebna izkušnja in pa morda tudi kakšen link kjer se je morda o motorističbih nesrečah že kdo razpisal...
torej, dajmo ovrect to teorijo, da smo za vse nesreče vedno krivi le mi in samo mi, in nikoli avtomobili ki "non stop" gledajo v svoja ogledalca in pazijo na nas..
najlepše se zahvaljujem vsem, ki boste pri raziskavi pomagali,
pozdrav
edina zabloda policijske statistike je premalo parametrov ob določanju vzroka nesreče - pod tega se najpogosteje (pač zaradi poenostavljenja procedure) vpiše neprilagojena hitrost....
ob pozornem opazovanju dogajanja na cesti in spremljanju obnašanja motoristov, pa lahko popolnoma mirne vesti pridemo do zaključka, da se fantje v modrem le ne motijo in ne banalizirajo tako pogosto kot bi mi to želeli...
obsežno šudijo o nesrečah je v preteklem letu zaključilo evropsko združenje proizvajalcev motociklov. študija nosi ime Maids, več podatkov boš dobila
tu, lahko pa se obrneš tudi na Motoristične aktiviste slovenije - maksi
tuzgolj opomba:
po mojem mnenju je podpihovanje kakršnekoli nestrpnosti: "oni so krivi in ne mi," čista nepremišljena poteza...
če bo kdo naložil klobaso, da ga je izsilil traktor, ki je pri 30 na uro bliskovito zavil na cesto, medtem ko je motorist izvajal nizki prelet nad cesto čez polje, naj gre v kot in še malo razmisli...
vozniki avtomobilov so/smo v
povprečju ravno toliko pozorni na motoriste kot motoristi na avtomobiliste...
osebno bi lahko kot razlog za slabo povprečje nesreč (lani je na cestah umrlo okoli 10 motoristov več kot leto prej) lahko navedla obupno stanje znanj inštruktorjev v avtošolah in nizko kulturo obnašanja tako voznikov avtomobilov kot motoristov v prometu...