Ja, ja, kje so dobri stari časi, ko so kadili v bolnicah, na avtobusih, na vlakih, v pisarnah...
Prav, naj uredijo tako, da bodo nekadilci, ki so res ogroženi zavoljo pasivnega kajenja odslej zaščiteni, prav je tako. Mene tudi moti, če se mi dim kadi v obraz, pa če nekdo puha direktno vame, pa če je lokal zakajen kot najhujša beznica, pa čeprav kadim. Tudi npr. natakarica, ki ne kadi gotovo pasivno pokadi več kot marsikateri kadilec.
To, da se v lokalih kadi vsepovprek je pač posledica pomanjkljivega nadzora izvajanja prejšnjega zakona, ki je ločil lokale na kadilske in nekadilske dele. Poleg tega, da sploh ne omenjamo zares slabe ventilacije v nekaterih lokalih ali pa očitnega varčevanja lastnikov (ker kljub dobri ventilaciji, ki bi omogočala dober zrak te ne prižigajo zaradi izgub toplote pozimi in ker pač varčujejo z elektriko).
Ampak naj prosim uredijo tudi tako, da bomo nealkoholiki tudi zaščiteni pred nevarnostjo, ki jo predstavljajo alkoholiki na cestah.
Očitno je, da se že nekaj časa izvaja vsesplošna gonja proti kajenju, ker je škodljivo in ker ima država s kadilci potem tudi več stroškov iz naslova zdravstvenih storitev in bla bla bla tako naprej in nazaj.
To, da pa smo narod pijancev pa ne moti nikogar, da je prav tako veliko obolenj povezanih s pretiranim uživanjem alkohola tudi ne moti, da je število prometnih nesreč v veliki meri povezano z alkoholom je o.k., tako pač je.
In to je tisto, kar me moti - dvojna merila.
Minister za zdravstvo pravi da kajenje ubija, medtem ko je pretirano pitje alkohola LAHKO škoduje zdravju???