Pomoč - Išči - Uporabniki - Koledar
Celotna verzija: Nov tobačni zakon
Moto Klub Kamnik > Novice in članki > Ankete
Strani: 1, 2, 3, 4, 5, 6
IZO
Je bilo za pričakovati...

Trenutno ne kadim, moram pa priznati, da me je dim vedno motil. V zaprtem prostoru zna biti prijetneje, za notorične kadilce pa zoprno...
yamaah
QUOTE(IZO @ 01-06-2006, 11:39 ) *

Je bilo za pričakovati...

Trenutno ne kadim, moram pa priznati, da me je dim vedno motil. V zaprtem prostoru zna biti prijetneje, za notorične kadilce pa zoprno...

Sam ne kadim. Me pa kdaj moti če kdo sedi zraven mene pa ne pogleda niti toliko, da bi videl, da se mi v obraz kadi dim z cigarete, ki je v pepelniku.

Pa v avtomobilu me ful moti (v mojem ne pustim kaditi), ker je premajhen prostor - prostornina zraka je že tako majhna.
FZ6
QUOTE(yamaah @ 01-06-2006, 11:42 ) *

Pa v avtomobilu me ful moti (v mojem ne pustim kaditi), ker je premajhen prostor - prostornina zraka je že tako majhna.

Za poleti:
na dveh kolesih: BMW serije LT
na štirih kolesih voznik.gif : cabrio (BMW Z4 recimo)

Za pozimi:
je še daleč (do takrat se bo zakon še x - krat spremenil - mogoče v popolno prepoved rauhanja v celi SLO)
Burja
Se mi zdi pravilno, da se ta stvar enkrat uredi. Upam, pa da ne bo izvajanje zakona tako, kot je trenutno sedaj v lokalih. Imajo ločen prosotr za (ne)kadilce, kadi se pa vsepovprek. P.gif
IZO
QUOTE(Burja @ 01-06-2006, 13:53 ) *

Upam, pa da ne bo izvajanje zakona tako, kot je trenutno sedaj v lokalih. Imajo ločen prosotr za (ne)kadilce, kadi se pa vsepovprek. P.gif

Maš res, ampak ko bo prepoved kajenja popolna, bo lažje kontrolirat.
Sam pri sebi pa še nisem razčistil če je prav, da tisti ki mu to paše, ne sme kaditi... unsure.gif
Drekavac
Vam povem, tole gre vse skupi v napačno smer. Jutri cigarete, pojutrišnjem pa bogve kaj...
Mogoče se ne bomo smel več z motorji po cesti vozit, zato ker je to moteče za avtomobiliste. In pol bodo ostale samo še piste - "rezervati" za motoriste...

A to bi vam blo tud všeč? devil.gif

Ni lih isto, je pa podobno... ;).gif
Tasha
Ja, ja, kje so dobri stari časi, ko so kadili v bolnicah, na avtobusih, na vlakih, v pisarnah... ;).gif

Prav, naj uredijo tako, da bodo nekadilci, ki so res ogroženi zavoljo pasivnega kajenja odslej zaščiteni, prav je tako. Mene tudi moti, če se mi dim kadi v obraz, pa če nekdo puha direktno vame, pa če je lokal zakajen kot najhujša beznica, pa čeprav kadim. Tudi npr. natakarica, ki ne kadi gotovo pasivno pokadi več kot marsikateri kadilec.

To, da se v lokalih kadi vsepovprek je pač posledica pomanjkljivega nadzora izvajanja prejšnjega zakona, ki je ločil lokale na kadilske in nekadilske dele. Poleg tega, da sploh ne omenjamo zares slabe ventilacije v nekaterih lokalih ali pa očitnega varčevanja lastnikov (ker kljub dobri ventilaciji, ki bi omogočala dober zrak te ne prižigajo zaradi izgub toplote pozimi in ker pač varčujejo z elektriko).

Ampak naj prosim uredijo tudi tako, da bomo nealkoholiki tudi zaščiteni pred nevarnostjo, ki jo predstavljajo alkoholiki na cestah.

Očitno je, da se že nekaj časa izvaja vsesplošna gonja proti kajenju, ker je škodljivo in ker ima država s kadilci potem tudi več stroškov iz naslova zdravstvenih storitev in bla bla bla tako naprej in nazaj.
To, da pa smo narod pijancev pa ne moti nikogar, da je prav tako veliko obolenj povezanih s pretiranim uživanjem alkohola tudi ne moti, da je število prometnih nesreč v veliki meri povezano z alkoholom je o.k., tako pač je.

In to je tisto, kar me moti - dvojna merila.

Minister za zdravstvo pravi da kajenje ubija, medtem ko je pretirano pitje alkohola LAHKO škoduje zdravju???

ph34r.gif
yamaah
QUOTE(IZO @ 01-06-2006, 14:49 ) *

Maš res, ampak ko bo prepoved kajenja popolna, bo lažje kontrolirat.
Sam pri sebi pa še nisem razčistil če je prav, da tisti ki mu to paše, ne sme kaditi... unsure.gif

Jaz tudi ne streljam po lokalih in trgovinah pa bi mi tudi pasalo! - drugim paše pa kadit pa je oboje približno enako nevarno.
).gif
Racka
Ne bom preveč ribala v nos, ampak prav paše biti nekadilec, pa kljub hrepenenju da bi včasih kakšnega prav ornk prižgala P.gif Kdo meni omejuje svobodo? Vsak, ki mi vsiljuje svoja dejanja. Kadilci vsiljujete nam nekadilcem in drzava trenutno vsiljuje vam kadilcem.
Sicer pa tudi jaz ne poznam kadilca ki bi bil srecen in zadovoljen kadilec. Vsak bi se vsaj na dolgi rok rad odvadil..
Tasha
Khm, no, večina kadilcev se zaveda nevarnosti kajenja in kar velik odstotek je takih, ki se dejansko želijo odvaditi,
ne poznam pa nobenega alkoholika, ki bi hotel priznati, da preveč pije, ki hoče priznati, da je alkoholik in da je to nevarno in bi rad nehal piti...

In alkoholik ni tisti, ki je vsak dan pijan!

Še zmerna (oz. relativno varna kot jo opisujejo ) količina na dan je za moškega 2 dcl vina, za žensko 1 dcl vina.
Ampak če pijete alkohol res vsak dan, ste se mogoče že kdaj vprašali če ste.... P.gif
abies alba
No že davno je tega, ko je začelo človeštvo svoje "smrdljive" opravke ;).gif delati na samem, v posebnih prostorih,WC jim rečemo danes.
Saj veste, kako je neprijetno, če moraš sredi sestanka, ali ob kaki drugi priliki, ko je vse tiho in je polno ljudi okoli tebe spustiti vetrove iz sebe. Pa to so samo fiziološke potrebe, ki nam jih je dala mati narava.

Se strinjam z vsemi tistimi, ki so mnenja, da kadilci nimajo pravice zasmrajati javnih prostorov. Tudi sama kdaj kakšnega posmodim, pa vem, kako paše ob kavici ali pivcu, pa vendar se strinjam, da je to potrebno omejiti.

V parku, na cesti, ... prepovedano kajenje, to je pa že čisto drugo poglavje. hmne.gif
IZO
QUOTE(Tasha @ 01-06-2006, 14:59 ) *

ph34r.gif

Ampak...saj zakon omejuje tudi porabo alkohola, mar ne? Mogoče celo bolj kot tobak, vsaj zaenkrat!

Par bedastih primerjav pa vseeno:

- pokadš lahko kolikor hočeš in voziš, pri alku ni tako...
- žganih pijač ne točijo do xy ure, kadiš lahko kubanke že ob petih zjutraj
- na športnih prireditvah ne točijo alka, kadiš (na prostem) lahko
- prodaja alka je po xy uri prepovedana, cigarete lahko kupiš vedno

etc...

In tale od Račke je dobra in resnična:"Vsak bi se vsaj na dolgi rok rad odvadil"...vsaj zjutraj, ko ga muči kadilski kašelj prisega, da enkrat neha...

Tasha
QUOTE(IZO @ 01-06-2006, 19:23 ) *

Ampak...saj zakon omejuje tudi porabo alkohola, mar ne? Mogoče celo bolj kot tobak, vsaj zaenkrat!

Ja, zaenkrat, potem bo obratno.

- če pokadim škatlo cigaret preden se usedem za volan ne bom ogrožala nikogar
- če bom do 11h zvečer sedela v gostilni in kadila potem ne bom razgrajala in kalila nočnega miru in žalila natakarice
- če bom na tribuni med tekmo skadila celo škatlo se zato ne bom neprimerno vedla ali pa pobruhala vse okolice
- in zadnja alineja je edino, kar bo ostalo po sprejetju zakona nespremenjeno

In tudi če imam željo nehati kaditi, to ne pomeni, da dajem nekadilcem in ostalim nasprotnikom kajenja zeleno luč da se vtikajo v moje razvade in navade in tudi ne pomeni, da imajo pravico potem še z večjim zanosom obsojati "grozne" kadilce.

In bivši kadilci so itak vedno bili najbolj goreči nasprotniki kajenja, ker oni nikoli ne bodo nekadilci, ampak vedno bivši kadilci!

Pogosto letijo opazke, če nekdo očitno veliko kadi, nikoli pa še nisem doživela, da bi kdo komentiral, če kdo očitno preveč pije.

notangel.gif

Pa da se ne bomo spet narobe razumeli - po pravici povedano mi je vseeno, ker bodo tak zakon sprejeli.

IZO
QUOTE(Tasha @ 01-06-2006, 21:11 ) *

Ja, zaenkrat, potem bo obratno.

- če pokadim škatlo cigaret preden se usedem za volan ne bom ogrožala nikogar
- če bom do 11h zvečer sedela v gostilni in kadila potem ne bom razgrajala in kalila nočnega miru in žalila natakarice
- če bom na tribuni med tekmo skadila celo škatlo se zato ne bom neprimerno vedla ali pa pobruhala vse okolice
- in zadnja alineja je edino, kar bo ostalo po sprejetju zakona nespremenjeno

Po vseh gornjih alinejah te ščiti zakon al kako?! Krši se pa, tako kot se krade, ubija etc...

Če pa prav razumem zakon, hoče nekadilce zaščititi pred tvojimi razvadami in se ne vtika v tvoje navade in razvade. Je pa res, da ti jih omejuje.

Pa upam, da me ne uvrščaš med spreobrnjence, ki so res težki. Še sam ne vem kam pašem. Diši mi kaditi, dim in okus pa mi smrdi. Čudno, a?

Zakon bo pa verjetno res sprejet, ne glede na rezultate naše ankete ).gif
Racka
QUOTE(IZO @ 01-06-2006, 21:50 ) *

Pa upam, da me ne uvrščaš med spreobrnjence, ki so res težki. Še sam ne vem kam pašem. Diši mi kaditi, dim in okus pa mi smrdi. Čudno, a?

Ne, je verjetno bolj letelo name, ker sem enkrat zelo nekulturno z roko odstranjevala cigaretni dim izpred svojega nosa (po tem ko sem prenehala kaditi) in je ta moja gesta povzrocila splosni val ogorcenja med kadilci.. Clovek naredi nekaj da ostrani dim ki mu ne pase, pa je takoj obsojen na vislice..

Bivsi alkoholik bo vedno ostal alkoholik v celibatu in bivsi kadilec bo vedno ostal kadilec, ki vsakih znova ko zahrepeni po cigareti sprejme enako odlocitev (in to je proti - pa kakrsnakoli je ze droga alkohol, cigarete ali vse ostalo kar veze na zasvojenost).

Nikoli nisem nikomur solila pamet naj preneha kadit (to bi bilo vsiljevanje moje volje), sem pa skusala minimirat vpliv cigaretnega dima (torej odprla okno ali sla stran). Pa se to? A ni logicno ce se oseba odloci da ne bo kadila, da jo cigaretni dim moti? Mislim, pa saj to ne more biti tako tezko za razumet. Zato pa verjetno -trenutno vsaj bivsi kadilci- izpademo taki tezaki..

Primerjava med drogami pa je smiselna samo do dolocene meje. Poanta kajenja je tudi v zastrupjanju drugih. In kajenje je najbolj splosno razsirjeno zastrupjanje vseh.
Sedaj me pa kamenjajte thumbupcool.gif
IZO
QUOTE(Racka @ 02-06-2006, 07:13 ) *

Sedaj me pa kamenjajte thumbupcool.gif

Le zakaj??

Btw sploh nisem vedel, da si nehala kaditi. Če se prav spomnim, sva se par dni po novem letu še ruvala za čike, tamle po Montoni...in si bila spet jezna name pa si sama rekla, da naj ti jih vzamemo, če te vidimo z njimi P.gif

Drugače maš pa čist res. Večen abstinet si...in ironija je v tem, da ko ponovno prižgeš (jaz po treh letih), ugotoviš, da čiki niso tisto kar pogrešaš. Jih moraš kar ene tri štiri prižgat, da se navadiš. Pa še potem se sprašuješ, če se ti ni kdo v usta vsral... ble.gif
FZ6

Ampak naj prosim uredijo tudi tako, da bomo nealkoholiki tudi zaščiteni pred nevarnostjo, ki jo predstavljajo alkoholiki na cestah.
Očitno je, da se že nekaj časa izvaja vsesplošna gonja proti kajenju, ker je škodljivo in ker ima država s kadilci potem tudi več stroškov iz naslova zdravstvenih storitev in bla bla bla tako naprej in nazaj.
To, da pa smo narod pijancev pa ne moti nikogar, da je prav tako veliko obolenj povezanih s pretiranim uživanjem alkohola tudi ne moti, da je število prometnih nesreč v veliki meri povezano z alkoholom je o.k., tako pač je.

Kot bi napisala moja 1/2 in dodala: ... in koliko družinskega nesoglasja in razpadilh zakonov je zaradi čikov?
Pri alkotu je pa popolnoma druga slika!!!
Tasha
QUOTE(FZ6 @ 02-06-2006, 09:42 ) *

Kot bi napisala moja 1/2 in dodala: ... in koliko družinskega nesoglasja in razpadilh zakonov je zaradi čikov?
Pri alkotu je pa popolnoma druga slika!!!

thumbupcool.gif

QUOTE(IZO @ 02-06-2006, 08:23 ) *

Le zakaj??
Btw sploh nisem vedel, da si nehala kaditi. Če se prav spomnim, sva se par dni po novem letu še ruvala za čike, tamle po Montoni...in si bila spet jezna name pa si sama rekla, da naj ti jih vzamemo, če te vidimo z njimi P.gif

Drugače maš pa čist res. Večen abstinet si...in ironija je v tem, da ko ponovno prižgeš (jaz po treh letih), ugotoviš, da čiki niso tisto kar pogrešaš. Jih moraš kar ene tri štiri prižgat, da se navadiš. Pa še potem se sprašuješ, če se ti ni kdo v usta vsral... ble.gif

Ja, psihična odvisnost od cigaret je enako huda kot od heroina, znanstveno dokazano. In le zakaj, če pa sam nikotin in katran v bistvu sploh ne povzročata take hude odvisnosti? Telesna odvisnost od cigaret traja samo nekaj dni, drugo pa je s psihično odvisnostjo.
Kdo si je ogledal film Insider (posnet po resničnih dogodkih) bo mogoče malo premislil.

eek.gif
IZO
QUOTE(Tasha @ 02-06-2006, 13:50 ) *

Kdo si je ogledal film Insider (posnet po resničnih dogodkih) bo mogoče malo premislil.

eek.gif

Kaj hočeš reči, ne štekam?!

Da je bolje celo življenje kaditi, kot nehati-recimo takoj?
Tasha
Nisem mislila slovenski film ups popravek Outsider, ampak ameriški film The Insider, posnet nekje okrog leta 2000.

).gif
nagaya
novi zakon se mi zdi rahel nesmisel, saj je za moje pojme že stari dobro zasnovan....v nekaterih loklaih se celo uspešno prakticira...( za to da se v večini lokalov ne prakticira uspešno pa niso krivi kadilci, pač pa nekdo drug mar ne?)

tudi opazke, da nekadilskih lokalov ni so neutemeljene...samo v stari ljubljani na starem in mestnem trgu najdemo tri popolnoma spodobne nekadilske lokalčke v katere občasno zaidem tudi jaz - in se poolnoma brez težav vzdržim kajenja ko posedam v njih. prav tako ne odobravam kajneja v uradnih ali delovnih prosotrih v katerih se zadržujem jaz (kako si bodo drugi poštimali pa se me v bistvu niti ne tiče)...popoplna prepoved kajenja na vseh javnih mestih pa se mi zdi izrazito blesava...

prepoved kajenja v avotmobilu, če bo v vozilu prisoten tudi otrok se mi zdi modra - glede na to, da se določeni starši pač ne znajo sami od sebe odločit da ne bodo kadili, če je v avtu otročiček....

+ za volanom ne odobravam kakršnega koli početja ki občutno odvrača pozornost voznika od vožnje - pa naj bo to mobiteliranje, dolgotrajno mazanje ustnic ali kajenje....

pri nas doma velja popolna prepoved kajenja v vseh bivalnih prosotrih razen enem, v katerem se zadržuje samo moja malenkost - prepoved sem postavila jaz, brez kakršnegakoli prepričevanja "souporabnikov" hiše, ker mi cigaretni vonj v moji dnevni sobi, spalnici, kuhinji, kopalnici etc, pač preprosto ni po godu...
Miličar

Ja, ja, kje so dobri stari časi, ko so kadili v bolnicah, na avtobusih, na vlakih, v pisarnah... ;).gif

Prav, naj uredijo tako, da bodo nekadilci, ki so res ogroženi zavoljo pasivnega kajenja odslej zaščiteni, prav je tako. Mene tudi moti, če se mi dim kadi v obraz, pa če nekdo puha direktno vame, pa če je lokal zakajen kot najhujša beznica, pa čeprav kadim. Tudi npr. natakarica, ki ne kadi gotovo pasivno pokadi več kot marsikateri kadilec.

To, da se v lokalih kadi vsepovprek je pač posledica pomanjkljivega nadzora izvajanja prejšnjega zakona, ki je ločil lokale na kadilske in nekadilske dele. Poleg tega, da sploh ne omenjamo zares slabe ventilacije v nekaterih lokalih ali pa očitnega varčevanja lastnikov (ker kljub dobri ventilaciji, ki bi omogočala dober zrak te ne prižigajo zaradi izgub toplote pozimi in ker pač varčujejo z elektriko).

Minister za zdravstvo pravi da kajenje ubija, medtem ko je pretirano pitje alkohola LAHKO škoduje zdravju???

ph34r.gif

J.B.TITO jih je s seboj na večno pot vzel,

sedaj se vidi kolikim je idol
IZO
Aha... ne bom več smrdel po čikih od poletja naprej, ko bom prišel iz Montone...od takrat naprej bo namreč prepoved kajenja na javnem prostoru thumbupcool.gif

Fensi, a?

nagaya
vseh javnih prostorih ali samo zaprtih javnih prostorih...al kako ze gre? unsure.gif
IZO
QUOTE(nagaya @ 09-01-2007, 18:48 ) *

vseh javnih prostorih ali samo zaprtih javnih prostorih...al kako ze gre? unsure.gif

Se pravi, če bo v oštariji odprto okno, se bo lahko kadilo?! Al kaj? D.gif
nagaya
P.gif

dobro ti veš kaj je mišljeno s tem. avtobusna postaja ni zaprt javni prostor. Stadion za bežigradom tudi ne ph34r.gif
IZO
QUOTE(nagaya @ 09-01-2007, 19:12 ) *

dobro ti veš kaj je mišljeno s tem.

Yap...ti tudi lubcek.gif
nagaya
P.gif klinc .....noben se noče kregat danes cry.gif

Miličar
QUOTE(Tasha @ 01-06-2006, 16:10 ) *

Khm, no, večina kadilcev se zaveda nevarnosti kajenja in kar velik odstotek je takih, ki se dejansko želijo odvaditi,
ne poznam pa nobenega alkoholika, ki bi hotel priznati, da preveč pije, ki hoče priznati, da je alkoholik in da je to nevarno in bi rad nehal piti...

In alkoholik ni tisti, ki je vsak dan pijan!

Še zmerna (oz. relativno varna kot jo opisujejo ) količina na dan je za moškega 2 dcl vina, za žensko 1 dcl vina.
Ampak če pijete alkohol res vsak dan, ste se mogoče že kdaj vprašali če ste.... P.gif

alkoholik je vsak ki pije alkohol tko da?

glede kajenja pa :

zadnji čas da se zadeva uredi
Miličar
tole anketo je pa sigurno kadilec sestavljal ker se možnosti za izbiro tičejo samo njih ne pa tudi naprimer:

- podpiram prihajajoči zakon.........

QUOTE(Tasha @ 01-06-2006, 13:59 ) *

ph34r.gif

še nekaj je alkoholiki te v lokalu ne ogrožajo,oziroma vplivajo na tvoje zdravje kakor kadilci; kar se pa dogaja na cesti pa lahko rečem da nekdo s čikom v roki med vožnjo predstavlja tudi določen riziko za ostale saj ni 100% v vožnji tko kot drugi z mobiteli, pa sendviči pa razno pijačo in ostalimi aktivnostmi katere počnemo med vožnjo

je pa tko kot sm že rekel:

zaradi mene če ne sprejmejo zakona, naj pa čike podražijo za euro ali dva -ta denar pa naj namenijo zdravstvu in bom čisto zadovoljen

VelikiVevericnjak
V anketi manka ena točka in prosm moderatorja , da jo uvrsti na seznam: KONČNO bo banda nehala kratiti moje pravice! thumbupcool.gif
Jordan
QUOTE(Miličar @ 09-01-2007, 20:31 ) *

alkoholik je vsak ki pije alkohol tko da?

glede kajenja pa :
zadnji čas da se zadeva uredi

TI BI BIL ITAQ NAJBOLJ SREČEN ČE BI CEL SVET POJ..BAL!? ranting.gif
yamaah
QUOTE(VelikiVevericnjak @ 09-01-2007, 21:23 ) *

V anketi manka ena točka in prosm moderatorja , da jo uvrsti na seznam: KONČNO bo banda nehala kratiti moje pravice! thumbupcool.gif

Vsak ima pravico do izbire. Naj montirajo v lokal stekleno kletko z odzračevanjem in ozvočenjem, da se bo dalo z kadilci pogovarjata pa bo. (pol pa ne bom smredel po tobačnem dimu po popiti kavici v lokalu)
thumbupcool.gif
Drekavac
Ustanavljam novo stranko ZS -> Zakadimo Slovenijo.
Program je enostaven:
- velik kadit
- še več kadit
- čim več kadit

Novi člani in simpatizerji vabljeni... P.gif

Zdej pa brez heca. Sem bil in bom uvideven kadilec. Če koga moti, se presedem jaz alpa on. ;).gif
Boste pili kavice, ja, brez dima pa brez Drekota. No, pa saj ga itaq ne pogrešate, enede... B).gif

Lepe pozdrave iz moje pisarnice, kjer kadim, pa vseen ni zakajeno, ker jest IMAM ventilator. ;).gif
Burja
sem "moral" veliko zdoma pa mi je pasalo, ko so morali kadilci v "kletko "

Enostavno komur paše naj kadi ,komour paše, naj sedi v zakajenem baru, imajo pa tudi ostali neko pravico..... ali ne unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif
yamaah
QUOTE(Burja @ 09-01-2007, 22:14 ) *

sem "moral" veliko zdoma pa mi je pasalo, ko so morali kadilci v "kletko "

Enostavno komur paše naj kadi ,komour paše, naj sedi v zakajenem baru, imajo pa tudi ostali neko pravico..... ali ne unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif

Vsakdo ima pravico do zrna devil.gif Iz cevnega orožja ...

VelikiVevericnjak
[quote name='Drekavac' date='10-01-2007, 07:03 ' post='73383']

Boste pili kavice, ja, brez dima pa brez Drekota. No, pa saj ga itaq ne pogrešate, enede... B).gif

BOMO pili kavice, ja, brez dima pa z Drekotom ! Veš, da te mamo vsi rad, enede...
P.S.: ...z Drekotom z skafandrom na glav..., kva je z objavo dodatne točke na anketi?! B).gif
IZO
kva je z objavo dodatne točke na anketi?!

Spada pod točko drugo...in napišeš svoje mnenje, kot si ga. thumbupcool.gif
Miličar
QUOTE(Jordan @ 09-01-2007, 21:52 ) *

TI BI BIL ITAQ NAJBOLJ SREČEN ČE BI CEL SVET POJ..BAL!? ranting.gif

no pa vprašajva prisotne na forumu Jorda:

vprašanje se glasi:

ALI SEM NAREDIL NAPAKO KER SEM KAZNOVAL ČLOVEKA, KATERI JE V CESTNEM PROMETU VOZIL MOTORNO VOZILO POD VPLIVOM ALKOHOLA (PA NI BILA MAJHNA VREDNOST-PRESEGALA JE 1 PROMIL PO STARIH ENOTAH) ?

če imaš pa toliko proti temu kar sem storil ti pa samo lahko rečem, da upam da se nebo kdaj kdo vate zaletel v takem psihohizičnem stanju(ker kakor je razvidno iz medijev v večini primerov v prometnih nesrečah utrpijo posledice tisti ki niso pijani)

sicer pa jaz imam ČISTO VEST
Jordan
QUOTE(Miličar @ 09-01-2007, 23:43 ) *

no pa vprašajva prisotne na forumu Jorda:
vprašanje se glasi:
ALI SEM NAREDIL NAPAKO KER SEM KAZNOVAL ČLOVEKA, KATERI JE V CESTNEM PROMETU VOZIL MOTORNO VOZILO POD VPLIVOM ALKOHOLA (PA NI BILA MAJHNA VREDNOST-PRESEGALA JE 1 PROMIL PO STARIH ENOTAH) ?
če imaš pa toliko proti temu kar sem storil ti pa samo lahko rečem, da upam da se nebo kdaj kdo vate zaletel v takem psihohizičnem stanju(ker kakor je razvidno iz medijev v večini primerov v prometnih nesrečah utrpijo posledice tisti ki niso pijani)

sicer pa jaz imam ČISTO VEST

Nič ne rečem, zakonu je zadoščeno in mislim da imaš ti čisto vest (pred sabo in šefi).
Vendar je potrebno včasih biti tudi človeški in mogoče ni potrebno glih vseh v isti koš metati (včasih tudi zaleže kakšno opozorili, sploh če se je človek peljal vsega skupaj 200 m in ga kaznujete pred vhodom v
dom, veste pa tudi sami da ne pije skoraj nikoli)

Načeloma se pa strinjam da alkohol in volan ne gresta skupaj in tudi sam tega ne prakticiram, pri cigaretih se pa ne strinjam z vsemi izjavami, mislim da je pravica vsakega posameznika ali bo kadil ali ne. Če bi ta zakon ki je v veljavi upoštevali bi to zadoščalo kadilcem in nekadilcem, vendar ker vsak izkorišča luknje v zakonu pa imamo v gostilnah kar imamo. Itaq pa je vse brez veze ker bo novi zakon tko ali tko stopil v veljavo.

PS. se opravičujem, če sem bil v prejšnji objavo nesramen B).gif
nagaya
prosim če prepucavanje, ki se ne tiče novega "kadilskega zakona" odnesete drugam...sicer bo izbrisano
recimo na privat..

hvala thumbupcool.gif
(by sekcija za čistejši forum)
IZO
QUOTE(nagaya @ 10-01-2007, 11:13 ) *

prosim če prepucavanje, ki se ne tiče novega "kadilskega zakona" odnesete drugam...sicer bo izbrisano
recimo na privat..

hvala thumbupcool.gif
(by sekcija za čistejši forum)

A te še kar ni zapustila želja po kregu?? rolleyes.gif
nagaya
je. včeraj ob 9h zvečer.
če se pričkamo o cigaretah se pričkajmo o cigaretah..o alkoholu se lahko v drugi tematiki, ki jo lahko odpremo posebej za to . ;).gif

btw mene novi kadilski zakon ne gane. P.gif
IZO
QUOTE(nagaya @ 10-01-2007, 11:39 ) *

btw mene novi kadilski zakon ne gane. P.gif

Tist zgorej maš res...ampak...ne mi rečt, da si kadit nehala?? zlokul.gif
Racka
Ahja..

- ce zjutraj zavoham cigaretni dim, bi samo še vžgala (tistega ki kadi), ker mi smrdi za crknit.. ble.gif

- ce to zavoham tekom dneva, bi zelo nejevoljno zavila z ocmi (ker mi smrdi za crkniti..) ble.gif

- v rahli alkoholni omami, z lahkoto vžgem še sama in se zadovoljno predam vsem grehom (z mislimi tasinega podpisa v glavi.... smoke.gif

Po enem letu.. nikoli ozdravljena grešnica devil.gif

Všeč so mi tolerantni in uvidevni ljudje, tako kadilci, kot nekadilci. thumbupcool.gif
Jordan
QUOTE(Racka @ 10-01-2007, 12:18 ) *

Všeč so mi tolerantni in uvidevni ljudje, tako kadilci, kot nekadilci. thumbupcool.gif

aleluja.gif thumbupcool.gif B).gif
nagaya
QUOTE(IZO @ 10-01-2007, 11:59 ) *

Tist zgorej maš res...ampak...ne mi rečt, da si kadit nehala?? zlokul.gif

samo začasno zaradi viroze.
in začasno takrat ko lahko redno tečem, ker mi ne paše

pa me zakon še vedno ne gane, ker se mi (meni meni meni meni in samo meni ).gif ) zdi razburjanje okoli omenjenega zakona enako tistemu skakanju v luft, ki smo mu bili priča, ko smo spremenili režim semaforjev in ukinili žmurkanje rumene luči.
IZO
QUOTE(Racka @ 10-01-2007, 12:18 ) *

Cccc...ccc ).gif

Meni so pa všeč borci za človekove pravice...z gorjačo v roki D.gif
Ježek
QUOTE(Drekavac @ 09-01-2007, 22:03 ) *

Ustanavljam novo stranko ZS -> Zakadimo Slovenijo.
Program je enostaven:
- velik kadit
- še več kadit
- čim več kadit

Lepe pozdrave iz moje pisarnice, kjer kadim, pa vseen ni zakajeno, ker jest IMAM ventilator. ;).gif

Če bi bil jaz tvoj sosed, bi počakal na ugoden vetrič, ki bi pihal v tvojo smer in takrat bi zakuril kup sena in vlažne trave, ki bi se krasno kadila v tvojo bajto.
No, pa mi zdaj ti povej, kok je to fino?! P.gif
Drekavac
QUOTE(Ježek @ 11-01-2007, 21:19 ) *

Če bi bil jaz tvoj sosed, bi počakal na ugoden vetrič, ki bi pihal v tvojo smer in takrat bi zakuril kup sena in vlažne trave, ki bi se krasno kadila v tvojo bajto.
No, pa mi zdaj ti povej, kok je to fino?! P.gif

Če bi bil pa jest tvoj sosed, kjer kurite na premog, bi pa isto naredu...
No, kdo bolj zakaja?

Aja, a z avtom se še vedno voziš? A to ne onesnažuje zraka?

P.gif
To je "lo-fi" verzija glavne vsebine. Za prikaz celotne verzije z vsemi informacijami, oblikovanjem in slikamiklikni tukaj.