Pomoč - Išči - Uporabniki - Koledar
Celotna verzija: Virusi
Moto Klub Kamnik > Testis področje > O forumu
motoristek
POMEMBNO OPOZORILO

Od Microsofta in Nortona je danes zjutraj prišlo sporočilo, da od sobote
po mailih kroži virusno sporočilo "Life is beautiful. pps". Če ga
odprete, se izpiše na ekranu "It is too late now, your life is no longer
beautiful" in iz PC se izbriše vse, kar je bilo na njem.
AOL opozarja, da antivirusni Software za njegovo uničenje še ne
obstaja.
Virus je naredil hacker z imenom "Life owner".

izzy
NATEG!!!

KLIK
motoristek
Elektronsko sporočilo, ki se širi po spletu s prošnjo za pomoč žrtvam
cunamijev
v Aziji, je v resnici računalnšiki virus.

V predmetu okuženega sporočila piše: "Tsunami Donation! Please help!" Nato
sledi
prošnja, da odprete priponko imenovano tsunami.exe, ki ob odprtju razpošlje
virus naprej. Ta virus pa ni prvi, ki za svojo širitev izkoriča katastrofo
v
Indijskem oceanu. Hekerji so že bili naprošeni, da nesreče ne izkoričajo v
tovrstne namene.

Že pred dnevi so razposlali kopico elektronskih sporočil, s katerimi so
poskušali od prejemnikov pridobiti podatke o transakcijskih računih z
namenom
kraje denarja.

motoristek
V tej novici:

________________________________________________________________________________

1) Virus opozorilo: Win32/Beagle.AX se širi preko elektronske pošte in se distribuira zelo hitro (Nevarnost 3/5)

________________________________________________________________________________

Proizvajalec protivirusne opreme in rešitev za zaščito ESET – NOD32 Antivirus opozarja uporabnike interneta, da se je danes po internetu razširil nov črv Beagle.AX.

Nov črv se širi po elektronski pošti, omrežjih in aplikacijah P2P kot npr. KaZaA, eMule, Direct Connect itd.

Ta internetni črv se širi z elektronskimi sporočili naslednje oblike:

From/Od: [ponarejen naslov pošiljatelja]

Subject/Zadeva: [ena od spodnjih]
 Delivery by mail

 Delivery service mail

 Is delivered mail

 Registration is accepted

Besedilo:
 Before use read the help

 Thanks for use of our software.

Priponka: [ena od spodnjih]
 Jol03

 guupd02

 siupd02

 upd02

 viupd02

 wsd01

s prepono: .com, .cpl, .exe ali .scr

Virus na okuženem računalniku v datotekah določenega tipa poišče elektronske naslove, na katere nato samodejno pošlje okužena elektronska sporočila. Prav tako se širi preko lokalnega omrežja oz. pogonov v skupni rabi ter lahko onemogoči delo nekaterih znanih protivirusnih izdelkov.

Ob okužbi virus v sistemsko mapo WindowsSystem zapiše naslednje datoteke:
sysformat.exe
sysformat.exeopen
sysformat.exeopenopen

in v sistemski register doda vpis, ki omogoča samodejen zagon virusa ob zagonu operacijskega sistema.
ranting.gif ranting.gif ranting.gif
Tasha
No, tole pa iz lastnih izkušenj:

Če se vam pri surfanju po internetu kar naenkrat začnejo odpirate raznorazne reklame, ki so vsebinsko povezane s stranjo, ki jo pregledujete, be very afraid!
In če potem kliknete alt+ctrl+del in v windows tak managerju v zavihku procesi vidite katero izmed naslednjih stvari:
AdmilliServ.exe
AdmilliKeep.exe
AdmilliComm.dll

ste fasali...sej še ne vejo, kako bi ga poimenovali....
Antivirusni programi ga ne zaznajo, Adaware ga ne zazna, nič, kot da ga ni, ampak, vsakič, ko boste odprli Internet Explorer se bo prikazala kaka reklama, če ne takoj, pa čez nekaj časa, ko boste že veselo surfali.
Poleg tega, da je računalnik kar naenkrat počasnejši, kar naprej neki melje...čaka....eek.gif
Zadevo lahko fašete na katerikoli internetni strani, ker se programček inštalira kar sam, brez vaše vednosti. In po mojih izkušnjah Internet Explorer po odstranitvi ne dela več tako, kot je treba.
Na Symantecovi strani o zadevi zgleda še niso slišali.
Navodila za odstranitev Admilli Service pa najdete tu:
http://www.tnode.com/Strange/Viruses/AdmilliService.html

No in zdaj surfam z Mozillo.
borčo
¸ha jest pa že dal časa surfam iz mozilo whistling.gif tongue.gif tongue.gif .prekleti virusi kdo se vas je spomnu ranting.gif ranting.gif ranting.gif police.gif
motoristek
NOD32 Antivirus Slovenija - 18 . avgust 2005

V tej novici:
_____

1) Virus opozorilo: Nova virusa izkorišča luknjo v Microsoft operacijskem sistemu (Nevarnost 3/5)

____

Na spletu krožita dva nova virusa in sicer Win32.Bozori.A (W32.Esbot.cool.gif ter Win32.Mytob.IQ (W32.Zotob.E).
Obadva izkoriščata luknjo v Microsoft operacijskem sistemu MS05-39 (http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS05-039.mspx), za katero je Microsoft dne 9.8.2005 objavil popravek.

Za svoje delovanje izrabljata IRC strežnik preko katerega se namesti izvajalna koda programa. V kolikor se virus namesti se spremeni tudi HOSTS datoteka, tako da je dostop do spletnih strani proizvajalcev protivirusne zaščite onemogočen.

Zaščita:
Priporočamo takojšnjo posodobite Microsoft operacijskega sistema z najnovejšimi popravki.

Okrevanje:
- posodobitev Microsoft operacijskega sistema
- onemogočite obnovitev sisteme (System Restore) v Windows Me/XP
- na računalniku poiščite datoteko 'hosts' ter izbrišite vse nepoznane vrednosti
- posodobite protivirusno zaščito z najnovejšimi definicijami ter očistite vaš računalnik
- v registru poiščite vrednosti opisane zgoraj ter jih pobrišite

- na naslovu www.nod32.si boste našli brezplačni odstranjevalec za oba virusa

Uporabniki NOD32 protivirusnega sistema so zaščiteni tudi brez popravkov virusnih definicij saj je virus zaznan po metodi Napredne Hevristike (AH).

Tasha
Tale potegavščina, ki kroži te dni po mejlu vas pa lahko stane veliko denarja:
sajo
Zakaj pa nas lahko stane veliko denarja.
Jaz sem namreč dobil kup takih mejlov že pred več kot mesecem dni, pa zdaj sem jih spet dobil, ampak potemptakem imam u bistvu srečo, ker nisem še nikoli kliknil na tist link pa spljoh ne vem zakaj ne.
Drekavac
QUOTE (sajo @ 19-08-2005, 19:19 )
Zakaj pa nas lahko stane veliko denarja.
Jaz sem namreč dobil kup takih mejlov že pred več kot mesecem dni, pa zdaj sem jih spet dobil, ampak potemptakem imam u bistvu srečo, ker nisem še nikoli kliknil na tist link pa spljoh ne vem zakaj ne.

Najbrž si dost previden. Jest tud nisem, pardon sem, sam sem takoj opazil nateg... Jumpy.gif
motoristek
Tole sem sedaj dobil!!! ranting.gif

Ce vas pavlo_88@hotmail.com hoce dodati na svoj seznam prijateljev, mu
ne
dovolite, ker je to virus.

Posljite to naprej vsem, ki jih poznate, ker ce ga kdo, ki ga imate vi
na
seznamu, sprejme, boste tudi vi dobili ta virus.

Jebo mu pas mater ranting.gif
Drekavac
Evo, zdej nas bo pa en Pavlo zjebu... Jumpy.gif
nagaya
QUOTE (motoristek @ 01-12-2004, 13:34 )
POMEMBNO OPOZORILO

Od Microsofta in Nortona je danes zjutraj prišlo sporočilo, da od sobote
po mailih kroži virusno sporočilo "Life is beautiful. pps". Če ga
odprete, se izpiše na ekranu "It is too late now, your life is no longer
beautiful" in iz PC se izbriše vse, kar je bilo na njem.
AOL opozarja, da antivirusni Software za njegovo uničenje še ne
obstaja.
Virus je naredil hacker z imenom "Life owner".

še dobro da brišem vse pps-e ...period rolleyes.gif ....
Drekavac
QUOTE (nagaya @ 21-10-2005, 20:34 )
še dobro da brišem vse pps-e ...period rolleyes.gif ....

Brez skrbi, tist je bil hoax... wink.gif
nagaya
QUOTE (Drekavac @ 22-10-2005, 09:01 )
Brez skrbi, tist je bil hoax... wink.gif

vem...cool.gif
ampak jest jih se vedno brišem..koristni so v večini glih tok kot ce bi res meli virus wink.gif
motoristek
POZOR!!!!!!!!
Ne odpirajte pošte s priponko Copa del Mundo 2006 (= Svetovno prvenstvo 2006). Ne glede na to kdo je njen pošiljatelj. Gre namreč za nov virus, ki bi najverjetneje prišel od znanega pošiljatelja.
Obvestite o tem svoje e-prijatelje!
Če prejmete pošto z imenom Copa del Mundo 2006, je nikar ne odpirajte ampak nemudoma ugasnite svoj računalnik.
Gre namreč za najhujši virus o katerem je obveščala CNN in ga je Microsoft označil za najbolj uničujočega doslej.
Včeraj ga je 'odkril' McKafee, zanj ne obstaja ant-ivirusna zaščita. Virus uniči Sector Cero na trdem disku, kjer so shranjeni najpomembnejši podatki za delovanje vašega računalnika.

sajo
Tale virus je glih tolk nevaren kakor topel tuš zame ).gif ).gif ).gif

Mal poguglajte pa bo vse jasno thumbupcool.gif
motoristek
Google:
sajo
Se mi zdi da slohost ni glih referenca za odkrivanje virusov, oni so isto objavil kot ti, samo pred tabo, če te res zanima oni opisujejo da je McKafee odkril virus, torej vtipkam v gugla mckafee in kaj odkrijem. Tega programa oziroma firme nikakor ne najdem vsaj ne med antivirusnimi produkti. Kaj to pomeni? Pesek v oči avtor "virusa" se dela norca iz vseh vas. Seveda ni smel uporabiti pravega imena antivirusnega programa. No sedaj vtipkam mcafee in poglej vraga takoj mi vrže ven pravi izdelek proti virusom. Torej kaj smo se naučili?
McKafee->McAfee
Takoj mi je bilo sumljivo ker sem nekaj časa uporabljal njihov program in mi ni šel tist "K" v glavo. No torej tukaj je norčavost avtorja.
No in tukaj je rezultat iskanja po njihovi databazi
We found no records matching the following criteria:
Virus name containing "CopadelMundo2006".

No in zopet gugle napišem "Copa del Mundo 2006 virus" no ven mi je vrglo kup španskih strani in žal ne razumem njihovega jezika ampak tole pa razumem
Aparece el Hoax: "Copa del mundo 2006" como una falsa alerta de virusNombre: "Copa del mundo 2006" Tipo: Falsa alerta de virus Fecha: marzo/2006 Idioma: Español Origen: Desconocido. Tipo: Hoax. 19:00 - 22/03/2006 | Fuente: VS ...

No kaj boš pa sedaj rekel upam da sem bil dovolj natančen da sem vas prepričal.

Na splošno je pa znano da HOAXi so izredno nevarni in da je o njih poročal CNN in da je Microsoft že priznal da nimajo opreme za boj proti temu virusu in da je sajko.com prvi odkril ta izredno nevaren virus ki uničuje sektorje vsepovprek po diskovju in ti na koncu skuha še kavico na procesorju.

Zdej sem se odloču da bom tud unmu "webmastru" poslal mejl k je to bedarijo objavil kot resno nevarnost.
Aris
QUOTE(sajo @ 21-04-2006, 18:27 ) *

Se mi zdi da slohost ni glih referenca za odkrivanje virusov, oni so isto objavil kot ti, samo pred tabo, če te res zanima oni opisujejo da je McKafee odkril virus, torej vtipkam v gugla mckafee in kaj odkrijem. Tega programa oziroma firme nikakor ne najdem vsaj ne med antivirusnimi produkti. Kaj to pomeni? Pesek v oči avtor "virusa" se dela norca iz vseh vas. Seveda ni smel uporabiti pravega imena antivirusnega programa. No sedaj vtipkam mcafee in poglej vraga takoj mi vrže ven pravi izdelek proti virusom. Torej kaj smo se naučili?...

Zdej sem se odloču da bom tud unmu "webmastru" poslal mejl k je to bedarijo objavil kot resno nevarnost.

Hojla...

1. Hvala za informacijo (novico bom odstranil iz strani) thumbupcool.gif
2. Obvestila glede tega ali kakšnega podobnega virusa pa so pomembne (pa čeprav v tem primeru gre za potegavščino). Kot oba računalničarja veva da lahko virus napiše že otrok, saj celo obstajajo programi za generiranje virusov. Tudi jaz (mogoče bi znali celo Vi) bi lahko napisala že danes ta virus, ki naredi prav to kar je opisano v novici (ampak časi dokazovanja in takšnih BEDARIJ sva(sem) prerastla(el))…

Torej vesele prvo-majske praznike g. Sajo… in še to… v prihodnje bom hvaležen vsakega obvestila glede napačnih informacij na moji spletni strani, ali pa vseh novih virusov, ki bodo in bi lahko nastali (tudi tistih, ki jih bova napisala midva)… B).gif

LP, Aris.
Tasha
eek.gif Hoaxi so potencialno lahko zelo nevarni za povprečnega uporabnika PC-ja!
Kot na primer tale:

Dear Friends,
We have been unwittingly just infected with a virus from someone's email.

THIS Klez Worm VIRUS SENDS ITSELF TO ALL THE ADDRESSES IN THE ADDRESS BOOK OF THE COMPUTER IT HAS ARRIVED AT. Take the time and remove it now. The instructions are easy and I got rid of it in a few minutes. Some versions of anti virus software including Norton and Inoculate T have not been able to detect it. It is said that the virus HIDES in the computer for 2 weeks and then DAMAGES THE DISC IRREPARABLY.

The virus is called sulfnbk.exe Many apologies for the trouble it is causing.
1. Go to "Start" and click on "Find"
2. In the box, "find files or folders" type in sulfnbk.exe (the name of the virus)
3. Make sure you are searching in the C-drive (check in the box marked "Search in")
4. Click on Find
5. If the file is found you will find an ugly black icon with the name sulfnbk.exe This file is a program. DO NOT OPEN IT !!!!!!
6. Click on the RIGHT button of the mouse, on the file name, and then click on DELETE with the LEFT BUTTON OF THE MOUSE.
7. You will be asked to send this file to the recycle bin or wastebasket---respond YES
8. Open the recycle bin and eliminate the file, manually or by emptying the entire recycle bin or wastebasket.
9. If you do find this virus in your computer, send this email to all the people in your address book because the virus is transmitted in this way. (Even if you don't find the virus, you should probably still send this email to all your addresses)
10. I thought this was a joke at first but it is not and we found the ugly icon when we followed the above directions. Good luck.

No in potem v Windowsih 95/98/Me ta fajl skor zagotovo najdeš na svojem računalniku (ker je čisto legalen sistemski fajl) in ga panično hočeš zbrisat...

in pol.... huh.gif
tko, da jih ne gre preveč z lahkoto jemat takele potegavščine. ).gif
motoristek
Obvestilo za mobitel uporabnike!
>>>> > >
>>>> > > Pazite!
>>>> > >
>>>> > > Ce dobite klic in pise na zaslonu "ACE", NE odgovarjajte, takoj
>>>> > > zavrnite klic .
>>>> > >
>>>> > > Ce odgovorite, Bo vas telefon napadel virus, ki Bo izbrisal vse
>>>> > > shranjene informacije v vasem telefonu in celo SIM kartico,
>>>> > > zaradicesar
>>>> > > NE Bo mogoca povezava z nobeno mobilno mrezo vec. Morali boste
>>>> > > kupiti
>>>> > > novtelefon.
>>>> > >
>>>> > > To informacijo sta potrdili tudi podjetji Motorola in Nokia.
>>>> > >
>>>> > > Ze okoli 3 milijone telefonov Po svetu je napadel at virus.
>>>> > >
>>>> > > Damijan Kriznik
>>>> > >
>>>> > > Ministrstvo za promet, odnosi z javnostmi
>>>> > > Langusova
>>>> > > 1535 Ljubljana
>>>> > > Tel.: 01/478-82-81
>>>> > > faks: 01/478-82-98
To je "lo-fi" verzija glavne vsebine. Za prikaz celotne verzije z vsemi informacijami, oblikovanjem in slikamiklikni tukaj.