Pomoč - Iąči - Uporabniki - Koledar
Celotna verzija: članarina
Moto Klub Kamnik > Klubska scena > MK Kamnik
ID
Te cene tudi mene motijo.
Mislim, da si novo vodstvo ne bo ravno pridobilo priljubljenosti, če je prvi ukrep podražitev članarine in uvedba pristopnine. Morda bi bilo lažje, če bi hkrati izvedeli, kaj klub namerava s tem denarjem.
Sicer pa predlagam, da se ta debata prestavi iz Čveka v MK Kamnik.
sajo
Nove cene niso prišle na pobudo novega vodstva :!:
Sicer pa to niti ni pomembno na čigavo pobudo, naše vodstvo je to sprejelo in to je dejstvo.

Z novo ceno članarine ni nobenega posebnega namena, največji del smo se zato odločili, ker je zato prišel čas saj je ta članarina bila že odkar se je klub ustanovil. Po drugi strani je sedaj veliko manj članov, kot jih je bilo (in verjetno jih bo še manj). Vodstvo kluba ima vizijo, da so člani kluba tisti, ki si to res želijo in ne tudi tisti ki imajo ravno pet minut časa da se vpišejo. Zato so tudi nova pravila včlanjevanja. In mislim, da tisti ki si bo želel biti član kluba ne bo prav veliko kompliciral glede novih članarin. Bo pa letos tudi nekaj več druženj, ki se bodo delno krila tudi iz tega denarja.
Tudi glede na druge klube nismo podražili članarine za neko neverjetno vsoto še vedno smo nekje v zlati sredini ali pa bolj verjetno še vedno imamo manjšo članarino kot ostali klubi.
ID
biggrin.gif Z NAJVEČJIM VESELJEM biggrin.gif

[quote]Nove cene niso prišle na pobudo novega vodstva :!:
Sicer pa to niti ni pomembno na čigavo pobudo, naše vodstvo je to sprejelo in to je dejstvo.[/quote]
Imaš prav; ni važno, kdo je predlagal, pomembno je, da je vodstvo kluba to potrdilo. Povdarjati, da je to sedaj dejstvo, je malo avtoritaren pristop, ampak na to se že navajamo.

[quote]Z novo ceno članarine ni nobenega posebnega namena, največji del smo se zato odločili, ker je zato prišel čas saj je ta članarina bila že odkar se je klub ustanovil.[/quote]
To je že malo bolj čudno; -nobenega posebnega namena- - Kaj je narobe, če se višina članarine ne spremeni?? Ali je že kdaj zmanjkalo denarja?

[quote] Po drugi strani je sedaj veliko manj članov, kot jih je bilo (in verjetno jih bo še manj). [/quote]
Ali bodo morali sedaj preostali člani pokriti razliko? Hallo!! In zakaj pričakuješ, da jih bo še manj?

[quote] Vodstvo kluba ima vizijo, da so člani kluba tisti, ki si to res želijo in ne tudi tisti ki imajo ravno pet minut časa da se vpišejo. Zato so tudi nova pravila včlanjevanja. In mislim, da tisti ki si bo želel biti član kluba ne bo prav veliko kompliciral glede novih članarin. [/quote]
V vizijo se ne bom spuščal, upam pa, da ima vodstvo še kakšno poleg omenjene. Kaj si pa o "pristopnini" mislijo bodoči člani, je napisal že Mobilko, jaz se lahko samo strinjam z njim. In upam, da je tisto o vajencih le neslana šala, ki spominja na MC-je.

[quote] Bo pa letos tudi nekaj več druženj, ki se bodo delno krila tudi iz tega denarja. [/quote]
Tukaj je pa najbrž srž problema; ampak: pupico in papico naj si plača vsak sam!! Ker če bo klub financiral "pijanke", upravičeno pričakujemo, da bo financiral tudi motoristična potovanja, izlete, itd...

[quote] Tudi glede na druge klube nismo podražili članarine za neko neverjetno vsoto še vedno smo nekje v zlati sredini ali pa bolj verjetno še vedno imamo manjšo članarino kot ostali klubi.[/quote]
Članarina je višja za dve tretjini (2/3) in to ni malo!

:twisted: (izvinitealibilojenamjerno press) :twisted:
sajo
Vem da bi ti rad videl da se fnancirajo potovanja ker tebe "pijanke" ne zanimajo, sicer pa saj ti ni treba pit če prideš na piknik 8O
Če klub delno krije stroške piknika je drugače kot pa če klub delno krije stroške tvojih potovanj.
Pa se vprašaj kaj imajo člani od tvojih potovanj???
Res ne vem kaj bi lahko imeli mi od tega razen da se potem pohvališ kje si bil.Niti nikoli ne napišeš članka za internet kje si bil in kaj si videl.
Kaj imajo člani od piknika ???
Družimo se spoznavamo se, športno smo dejavni(nogomet, badminton...), zabavamo se in konec koncev se tudi napijemo, vsak se sprošča na svoj način, bistvo je da je večina zadovoljna ker vsakemu posamezniku ne moreš ustreči, to bi lahko vedel tudi ti. Piknika se lahko udeležijo VSI, tvojih potovanj se recimo jaz ne morem privoščiti.

Če bi prebral statut bi tudi videl da ne moremo financirati posameznika.

Ko sem napisal o vajencu to ni bilo mišljeno dobesedno, kot si ti zopet si tolmačil. Naj razložim še enkrat zakaj pristopnina in zakaj "vajenc".

Pristopnino smo uvedli zato, da novega člana spoznamo in vidimo če je količkaj aktiven. Zakaj bi moral biti aktiven, zato ker imamo neaktivnih članov blizu 70 in z njimi ni drugega kot delo ker moramo še vedno jih voditi v evidencah in jim pošiljati položnice (še stroške imamo z njimi) in vabila in še kaj, na koncu koncev pa ponavadi še skritizirajo klub. Zato bomo sprejemali samo člane, ki si bodo vzeli čas tudi za klub in pripomogli k temu da bo klub postajal boljši(s tem ne mislim da bi se moral ne vem kako zelo ukvarjati z klubom pač nekaj ur letno pa lahko vsak član podari klubu). Sam dobro veš kako težko je dobiti ljudi ko organiziramo motoslalom, mislim da je to sramota za tako velik klub, da se morajo ljudje prositi, če bodo pomagali in na koncu nam pomagajo ljudje, ki sploh niso v klubu, ker člani "nimajo časa" priskočiti na pomoč. In takih članov ne želim imeti v klubu, takih ki nimajo časa pomagati. In to so največkrat tisti člani ki imajo ravno pet minut časa da se vpišejo v klub in potem paradirajo z našim grbom po bifejih.

No in zato sem uvedel pristopnino, ker stari člani so pač kakršni so, nekateri hiperaktivni drugi pa celo leto spijo zimski spanec. Novi člani pa naj bi bili vsaj malo aktivni in tako bi počasi postal klub to kar naj bi klub bil. Druženje in člani bi se med sabo poznali.
Zakaj pristopnina deset tisoč???
Vidiš če bi ne bil tako neučakan kot si bi lahko počakal še nekaj dni in bi na občnem zboru vse zvedel. No pa naj bo. Pristopnina 10kSIT je zato da se pokaže resnost in želja člana ter se plača članarina in našitek(veliki), ki ga dobi ob potrditvi. Če pa se ga ne sprejme se mu razlika vrne to je 5kSIT.

Me zanima kakšen bi bil klub ki bi ga vodil ti, brez avtoritete demokracija na višku in vsak član ima prav in sprejmeš vsakega ki pride mimo... Me prav zanima kako bi to zgledalo, verjetno bi bil kaos.
Mislim da sam veš da je potrebno tudi malo avtoritete uveljavljati če želiš da stvar nekako funkcionira. Sam si na višjem položaju v službi in veš da je to nujno, s tem da so tvoji ljudje plačani, mi pa nismo in je to zato toliko težje.

O namenu članarine se takrat na sestanku nismo pogovarjali, prišel je predlog in smo ga vsi brez izjeme potrdili. Denarja ni zmanjkalo nikoli, vendar ne gre zato. Ne razumem zakaj je tebi težko dati 5kSIT za članarino ki se jo plača enkrat letno, nekumu ki ima plače dvakrat manj kot ti ali pa še manj pa mu ni težko.Verjetno gre tukaj za princip oziroma "simpton železne srajce".

Mislim da bo manj članov ravno zaradi zvišane članarine in s tem nisem nikakor želel reči da bi kdo bil nezaželen v klubu. Ne gre se za pokrivanje razlike gre se zato da bi poskusili narediti več stvari. Morda še kakšen ogled kakšne razstave ali kaj podobnega odprto je veliko možnosti vendar morajo te možnosti dati priložnost da se udeležijo vsi člani, kar potovanja niso.
Članarina je res da zvišana za 2/3 kar je 66% podražitev. Kako grozna številka kajne.... Obljubim da bo vsaka naslednja podražitev manjša recimo 50% ...45%...35%... Upam da me razumeš kaj hočem povedati. Ne bom večal članarine!!! kot sem napisal, bil je samo primer da če se članarina poveča iz 3 na 5 je to groza, 2/3 večja, če pa se poveča iz 5 na 10 pa to ni več, tako hudosaj se je povečala samo za 1/2 in če se poveča iz 10 na 17 je to še majša podražitev. Takšna je tvoja razlaga.
5kSIT ni grozen denar in ne mislim več zagovarjati te odločitve.

Upam da sem odgovoril na vsa vprašanja.
parketek
Sajo, kar prav ti dam!!!!!!!!! Naj bo član tisti ki si to želi in tudi hoče.Če komu ni kaj všeč lahko reče adijo in je stvar zaključena. sad.gif
vodka
Vem, da se verjetno nebi smel vtikati v te zadeve, ker sem tudi sam uradni član tega kluba šele eno letom drugače pa se družim s člani dve leti. Veliko prebiram reportaže drugih klubov, nekaj tudi v tujini. spoznavam ljudi, ki so člani drugih klubov. Od njih sem dobil vsaj okvirno sliko, kako naj bi moto klub izgledal. Vse bolj se mi zdi, da naši člani moto klub enačijo ali pa si ga predstavljajo, kot nekakšen krožek, kjer so vsi počaščeni, če se priključi nov član. Menim, da bi moralo biti ravno obratno, saj bi moral biti vsak ponosen, da ga motoristi sprejmejo v svoj klub in se mora za to tudi potruditi in dokazati, da je vreden sprejetja, seveda na svoje zmožnosti. Po kratkem pozanimanju sem ugotovil, da se članarine drugih klubov gibljejo od 10.000 sit naprej, kar pa je še najmanjši strošek. Potem so še udejstvovanja pri prireditvah, kot je moto slalom, pikniki, druženja na uradnih urah. Nekajkrat sem se teh prireditev udeležil in sreal vedno iste prizadevne obraze. Ko se izvedel koliko je uradnih članov, mi ni bilo nič jasno. Mislim, da vsak ve zajkaj. Sam pri sebi lahko vsak razčisti, koliko časa je rizkiral za to. Vem, da je malo časa ampak ravno v tem je fora, da greš in si z ljudmi, ki imajo podobne želje, poglede in si med seboj pomagajo pri istem hobiju, če ga lahko tako imenujem, ne pa da vsi samo pričakujejo, kaj bodo drugi zrihtasli, da bo potem prišel en "član " in na veliko vse skritiziral. Sam sem mnenja, da bi morali pravi člani raje reševati probleme in se o njih pozanimati, ne pa da jih še delajo in samo gledajo na svojo zadnjo plat. Upam, da bom vedno vreden članstva v tem klubu.
scht@bec
Lep pozdrav!
Naj povem, da se nisem odlocil za vstop v MK Kamnik. S tem ne mislim nic slabega, sem pac pretehtal argumente: vlozen denar, razpolozljiv cas, pravice in dolznosti. Tisto o vajencih se res ni prevec ohrabrujoce slisalo: najprej sem pomislil,ce gredo (greste) mora po stopinjah kaksnih zloglasnih klubov a la Hells Angels - potem pa vse skupaj vzel kot salo.
V klub sem se hotel vclaniti predvsem zaradi druzenja. Clani, ki jih osebno poznam, so zelo OK. Tako se bom pac druzil samo s tistimi, ki jih poznam. Ce bom pa zraven se kakega spoznal, bom pa tudi vesel. Glede na vse druzinske, sluzbene in ostale obveznosti, si kaj vec ne morem privosciti (potem mi zmanjka casa za voznjo z motorjem, he,he). Ce bo mozno, se bom kaksne aktivnosti MK Kamnik udelezil in pomagal, ce ne, pa ne. Vem, da ne boste jokali, jaz pa tudi ne. Fair enough!
Ne recem, da je clanarina previsoka, niti pristopnina. Denar je sicer zelo relativna stvar! Ce ste se ze ravno zapicili v te procente:10 kSit je nekomu 10 % ali vec mesecnega dohodka, nekomu pa 1% ali manj!
S pristopnino pa lahko uravnavas stevilo clanov. Ce je clanstva prevec in si novih clanov mocno ne zelis (ce pa ze, pa bi morali biti 110% pri stvari), bos pristopnino temu primerno dvignil. To starih clanov itak ne tangira. Ce pa imas clanstava premalo, pa bi ga rad pridobil, bos pac pristopnino ukinil.
Kar se pa dela za klub tice pa tole: Gospodje, povsod ista pesem! Sicer nisem clan nobenega MK kluba, delujem pa v upravnem odboru kluba z drugega podrocja. Ko ga je treba srat, jih je zmeraj dosti, ko pa je treba delat (npr. priprava igrisc, priprava turnirja itd), pa zmeraj ene in iste face. Pomagajo pa vedno tudi taksni, ki niso - niti nimajo interesa biti - clani nasega kluba. Ko sem ze davnega 1984 zacel pri nekem drugem klubu (se z drugega podrocja), ista pesem!
Mogoce en predlog upravnemu odboru: pri nas imamo clanarino 5kSit (koliko bo letos, bomo se se nismo odlocili) in pa obvezno 10 ur dela za klub. Ce katerega od teh dveh pogojev ne izpolnis, ne mores biti clan. Resili smo tudi problem tistih, ki imajo malo casa, bi bili pa vseeno radi zraven. Ure lahko ''odkupijo'' v protivrednosti 1000 Sit/uro. Za ta denar pa ze dobis in placas delavca preko studenta. Delovne ure pa se lahko prenasajo med druzinskimi clani (ce mama nima casa (pa znanja?) za 10 ur lopato gonit na leto, jo bo pa ata namesto nje).
Pa se ''urzah'' bo imel, da veckrat pride na akcijo, pa kaksen pircek (ali dva) stisne brez odvecnih komentarjev.
Torej, nima smisla, da se prepirate. Debata o tem, da je eden bolj clan od drugega, je brezplodna (nima konca). Ce so pa pravila igre zelo dorecena, pa te debate same po sebi odpadejo! So vcasih rekli, da red mora bit, pa ceprav slab!
sajo
Ja poglej najprej spet ene par novosti, pristopnine NI in pa, vajenc ni vajenc ampak pripravnik, kar pomeni nič drugega kot, da če res ne bi pasal med nas, ga imamo priložnost zavrniti, to da je pripravnik ne pomen da bi moral opravljati kakšna dela ali karkoli kar članu ni treba.
Naš klub ima zelo veliko člano in zato so tudi interesi zelo različni, zato pa jaz mislim da ne potrebujemo novih članov z veliko žlico novačit. Zato pa je pripravnik da se vidi če se poklapa z drugi člani.

Vem da so in bodo vedno iste face. Vendar zanimivo pri nas je da so vedno iste face ko je treba delat ali ga srat.

Tisto o opravljenih delovnih urah v našem klubu ne pride v upoštev, ker se bodo takoj vsi pobunili. Sem pa sam že razmišljal v tej smeri ampak sem misli opustil.

Mobilko, vedno si dobrodošel v naši dužbi in verjemi mi da te ne bo nobeden odgnal če se nam boš pridružil na cesti ali na moto zboru ali kjerkoli drugje. Da se družiš z nami ne rabiš bit član MK. Mi smo se pač odločili pokazati pripadnost neki skupnosti, kar pa ni obveznost za druge.
yamaah
Sem malo bral te zadeve in me zdaj zanima, če sprejmete ąe kakąnega novega člana. Bi prosil odgovor pooblaąčene osebe.
Kar sem prebral je zanimivo, nikjer pa nisem zasledil pogoje (ki so dorečeni upam v statutu)

Zanimajo me pogoji včlanitve, članarina ... ;).gif ...

LP B).gif
kasti
Prnes 5k sit, bod pri stvari, pomagi..
Sem kaj pozabil? ;).gif
Drekavac
QUOTE(kasti @ 15-05-2006, 10:55 ) *

Sem kaj pozabil? ;).gif

Ja, da ne boą pripravnik (pripravnikov ni).
Plačaą članarino in postaneą polnopravni član. To je to. thumbupcool.gif

Aja, pa priporočljivo je Drekotu mal cenej peč na plin zrihtat, maą pol dodatne ugodnosti... ;).gif
yamaah
QUOTE(kasti @ 15-05-2006, 10:55 ) *

Sem kaj pozabil? ;).gif

Sem pri stvari ).gif, bom pomagal ).gif

(nakazal pa bi na račun druątva ki pa je ???)
Drekavac
QUOTE(yamaah @ 15-05-2006, 11:10 ) *

Sem pri stvari ).gif, bom pomagal ).gif

(nakazal pa bi na račun druątva ki pa je ???)

Aha, podatke rabią. No tkole:

Moto Klub Kamnik
Bakovniąka 30
1241 Kamnik

TRR: 02312-0092155150
Sklic: 00 05-2006
Namen: Plačilo članarine za leto 2006.
Znesek: 5.000,00 sit

thumbupcool.gif
Racka
Kdo je pa sedaj sploh blagajnik? unsure.gif
Drekavac
QUOTE(Racka @ 15-05-2006, 11:18 ) *

Kdo je pa sedaj sploh blagajnik? unsure.gif

Blagajnik je Jordan Boątjan, jest pa mu zdele na začetku mal pomagam. thumbupcool.gif
To je "lo-fi" verzija glavne vsebine. Za prikaz celotne verzije z vsemi informacijami, oblikovanjem in slikamiklikni tukaj.